Mindfulness bij autisme.nl
©Webdesign by RhAillustraties en cartoons
Home. Audiofragmenten. Boek. Artikelen. Training cursisten. Training hulpverleners. Formulieren. Media en Ervaringen. Contact. Links. Illustraties in het boek zijn van René Hazebroek van RhA illustraties en cartoons voor meer informatie info@rhaillustraties.nl of ga naar de site www.rhaillustraties.nl
Mindfulness bij volwassenen met autisme
Een praktische wegwijzer voor hulpverleners en mensen met ASS

Annelies Spek

Dit boek gaat over mindfulness specifiek voor (jong)volwassenen met autisme. Bij mindfulness worden op een gestructureerde manier verschillende meditatietechnieken aangeleerd die thuis dagelijks beoefend worden. Onderzoek heeft laten zien dat mindfulness bij mensen met autisme helpt om gedachten los te laten, minder somberheidsklachten te ervaren en om beter lichamelijke en psychische grenzen aan te voelen.
Omdat mensen met autisme informatie op hun eigen specifieke manier verwerken, is het van belang dat zij de mindfulness technieken op een passende manier aangeboden krijgen. Dit boek biedt een praktische beschrijving van mindfulness aan (jong)volwassenen en hun behandelaars/begeleiders. Hierbij is rekening gehouden met de verschillende kenmerken van autisme zoals het letterlijk nemen van de taal en de behoefte aan structuur, duidelijkheid en visuele ondersteuning. Ook zijn enkele mensen met autisme nauw betrokken geweest bij het schrijven van het boek om de aansluiting bij hun specifieke manier van informatie verwerken zo optimaal mogelijk te maken.
Te verkrijgen in de boekhandel maar ook te bestellen bij  uitgeverij Hogrefe.
Bestellen en informatie over het boek
Klik op plaatje voor meer informatie en als u het boek wilt bestellen.